Start - Aktuellt - Resultat - Kenneln - Hundar - Valpar - Kullar

 

       
 
Jag som driver hemsidan och är innehavare av kennel Rakkaus heter Emma Kinnunen.  Jag är uppväxt i Boden, men 2010 följde jag kärleken ca 30 mil söderut till Umeå där jag nu bor med min sambo Viktor och våra hundar.
 
Hundar har alltid legat mig varmt om hjärtat och 2005 fick jag min första hund - en schäfer/border collie blandis vid namn Enya. Enya var en väldigt hård hund och var allt annat än enkel men jag lärde mig enormt mycket av henne. Enya och jag har tävlade i lydnad och agility väldigt aktivt men hon pensionerades 2010 pga sina höfter. Tyvärr fick Enya somna in 2012 pga sjukdom.
 
Freak Le Chics Anorith "Lea" är våran stamtik.. Hon har tävlats i lydnad, spår och agility. Ni kan läsa mer om Lea under fliken hundar.
 
Vårat senaste tillskott till kenneln är schäfertiken Norpatorps Bita "Kia" som jag tävlar med i lydnad och spår, hon är även tjänstehund i hemvärnet.
 
När det gäller avel är målet med varje kull att få fram riktigt bra arbetande hundar som även är bra familjehundar och har en bra exteriör. På min kennel är tänket kvalité och inte kvantitet. Krutet ligger i att få fram friska hundar med en bra mentalitet. Varje kull är noga planerade in i minsta detalj och när valparna väl är födda kommer de under deras tid hos oss få vara med om det mesta för att få en så bra start som möjligt på livet.
 
Namnet Rakkaus kommer från finskan och betyder kärlek, som symboliserar min kärlek till hundar.